Exkurze do školní kuchyně
V osmých ročnících se od pololetí v hodinách volby povolání seznamujeme s tím, jak si správně zvolit svou budoucí profesní orientaci. Každé povolání je charakteristické svým pracovním prostředím, objekty a produkty práce, pracovními prostředky a činnostmi, kterými je práce vykonávána. Abychom si přiblížili některá povolání naživo, navštívili jsme školní kuchyni. V každém vycházejícím ročníku se totiž někdo z žáků hlásí na učební obor kuchař – číšník.
Vedoucí kuchařka paní Gajdová nám představila celý provoz. Podívali jsme se do skladů, přípravny zeleniny a masa, vysvětlila nám, jak využívají výkonné pomocníky (konvektomat, smažící pánev, velké kotle a roboty), bez kterých si vaření pro 300 strávníků neumí ani představit. Podívali jsme se i do výdejny jídla, kde jsme si prohlédli nahřívač talířů a myčku.
Shodli jsme se, že obědy v naší jídelně jsou všechny velmi dobré, ale nejvíce nám chutná rizoto, špagety a buchtičky se šodó.
Mgr. Jana Straškrábová