7.B se byla inspirovat na degustaci studentských salátů
Ve středu 4.10. jsme se v rámci třídnické hodiny vydali na Zahradnickou fakultu Mendlovy univerzity. Tentokrát byla v plánu výstava a ochutnávka studentských salátů. Studenti vysoké školy připravili velmi zajímavé kombinace zeleniny a ovoce. Naším úkolem bylo ochutnat tyto saláty a vybrat 3, které nám nejvíce chutnali. U každého salátu bylo napsané složení a ve váze vedle salátu byla ukázaná i jedna z rostlin, které salát obsahuje. Uvítali jsme to například u rostliny s názvem „Mibuna“ a mohli si udělat představu, co to vlastně je. Hodnocení bylo opravdu těžké, protože všechny saláty byly výborné. Celou akci nakonec vyhrál salát z póru zahradního a kukuřice, druhý byl salát z mibuny a třetí byl salát z pečené dýně Hokkaidó.
Ing. Bc. Yveta Dobrovolná